top of page

HYPNOSE for VÆGTTAB og SPISEPROBLEMER

Når vi spiser med følelserne

Slip sukkertrangen med hypnose. Du kan booke en session, hvor vi mødes til en hypnosesession. Eller måske foretrækker du at downloade online forløbet "Hypotisér dit sukkermonster"

HSpiser du med følelserne?

Mange kæmper med overvægt og nogle er undervægtige - og uanset hvor meget videnskab, hvor mange forklaringer vi kan komme med, så handler det altid om følelser. Følelser som man enten forsøger at forstærke, eller følelser man forsøger at dulme - ved at bruge mad eller manglen på mad til at kontrollere det. 

Kroppen har brug for mad, brug for energi, brug for den "brændsel" der er i mad for at kunne fungere. Får vi ikke den nødvendige mad med en sammensætning af råvarer, der er rigtig, vil vores system ikke fungere, som det skal. Det ved de fleste, og de fleste vil også kunne opremse rigtig gode eksempler på, hvilken mad vi har brug for, og hvor meget vi skal spise af den. 

Vores bevidste sind og vores intelligente hjerne er altså som regel helt klar over, at det er sundt og godt at spise rigtigt, og hvor meget mad vi har brug for. Men trods det er der mange, der bliver overvægtige eller undervægtige i én eller anden grad. Og i nogle tilfælde endda i en grad, at der er en sundhedsmæssig og i nogle tilfælde endda livstruende risiko forbundet med det. Og hvorfor det? Ingen er jo interesseret i at blive syg eller dø.

Ofte er grunden, at vores underbevidsthed på et tidspunkt har lært, at mad og i mange tilfælde også søde sager også er forbundet med følelser som f.eks. trøst, omsorg, glæde, sorg, hygge og ensomhed. Og det er en uheldig kobling, hvis det er i en grad, så man får vægt- og sundhedsmæssige problemer.

Det er lidt ligesom at mad, søde sager og følelser bliver et "makkerpar", som bor i dig, og som du har integreret i dit liv. Tænk på det som traditioner som f.eks. andesteg og juleaften, fredag og slik, køre bil og romkugler osv. Ting, oplevelser, traditioner og følelser som vi har lært hører sammen. Vi er i stand til at føle hygge og samvær ved at tænke på andestegen og jul. Og når TV'et bliver tændt fredag aften, så tænker vi på snack og søde sager.

Mad uden følelser - og følelser uden mad
Jeg siger på ingen måde, at man ikke må have følelser, når man spiser. Det kan og bør være dejligt og hyggelig at nyde et godt måltid - også sammen med gode venner og familie. Problemet opstår, hvis maden bliver en erstatning for en følelse - f.eks. trøst og ensomhed. Problemet er også at hvis man ikke kan føle hygge og glæde - uden mad og sukker.

Løsningen er at opnå en tilstand, hvor du kan spise mad uden at der er koblet uhensigtsmæssige følelser på. Løsningen er også at opnå en tilstand, hvor du får opfyldt og når de følelser, du har brug for - uden at det har noget som helst med mad at gøre. Dvs. at kunne føle sig glad, elsket, sammen med nogen, at hygge osv - på tidspunkter og i sammenhænge, der har med alt andet end mad at gøre.

Hypnose bryder koblingen
Med hypnose og hypnoterapi er man i stand til at finde den kobling, som din underbevidsthed på et tidspunkt har lært og fået integreret. I hypnosen bliver de uhensigtsmæssige følelser koblet fra mad og søde sager. Du bliver på en måde afhypnotiseret - så mad igen bliver noget du spiser, fordi du er sulten og ikke fordi du har brug for at få en følelse opfyldt.

En hypnosebehandling for vægttab indeholder ofte også en snak og coaching om sundhed generelt. Motivation til at motionere og til at leve et liv med en sund livsstil.

bottom of page