top of page

RYGESTOP og RØGFRI med HYPNOSE

Rygning handler ikke om tobak og cigaretter - det handler om følelser.

Bliv røgfri med hypnose. Du kan booke en session, hvor vi mødes til en hypnosesession. Eller måske foretrækker du at downloade online forløbet.

Tobak er blot nogle tørre blade

At ryge handler ikke om selve cigaretten eller tobakken. Det handler om følelser! Det er følelserne der styrer. De sætter gang i trangen og behovet.

Ved du, at kogebøger er blandt de bedst sælgende bøger - og blandt de mindst læste! Og hvorfor så det? Jo, en kogebog sætter gang i en masse følelser, stemninger, billeder og forestillinger. Man ser sig selv lave dejlige madretter og anrette dem for gode venner. Fornemmer stemningen, ser billederne for sig, og oplever en glæde og varme. Men en kogebog er bare noget papir med trykfarve på. Resten er følelser og forestillinger.

En cigaret er også blot nogle tørre blade pakket ind i noget tyndt papir - that's it! Resten er følelser. Er du ryger, laver du en slags makkerskab med den fysiske cigaret og nogle følelser i din underbevidsthed. Din krop har ikke brug for røgen før du lærer den det makkerskab. Skal makkerskabet brydes - skal du have klippet snoren over mellem de tørre blade og alle følelserne. Når du får gjort det - er du røgfri!

Blandt dårlige vaner er rygning er suverænt den, som flest ønsker at komme af med, og samtidig den vane der brydes mindst. Tankevækkene ikke?

Det er der en helt simpel forklaring på. Det handler nemlig ikke om cigaretterne. Det varige rygestop handler heller ikke om den fysiske afhængighed, der kan give abstinenser. Den fysiske del er overstået på bare 1-3 dage, og kan støttes med f.eks. plastre og tyggegummi.

Hvad handler det så om?
Grunden til, at du ved tidligere forsøg på at blive røgfri er begyndt at ryge igen, er fordi din underbevidsthed stadig har en masse følelser koblet på rygning og cigaretter. Prøv at se om én eller flere af disse punkter passer på din overbevisning om rygning:

- det er hyggeligt og socialt
- jeg bliver afslappet og stresser af
- jeg tager på, hvis jeg stopper med at ryge
- jeg fortjener en cigaret
- ingen skal bestemme over mig, jeg kan stoppe når det passer mig

Bag hver eneste af disse punkter, gemmer sig følelser i flere lag. Det kan være følelsen af fælleskab og frygten for udelukkelse fra fællesskabet. Behov for anerkendelse og frygten for ikke at være god nok. Behov for trøst, tryghed, kærlighed, frihed osv.

Helt basale følelser og behov, der er helt normale. Som ryger er de desværre på et tidspunkt blevet koblet sammen med tobak. Og det er ret uheldigt makkerskab. Prøv at tænke på din første cigaret. Hvorfor røg du den? Hvilken følelse og behov var koblet på den allerførste cigaret? At være med i et fælleskab, frygt for at være udenfor, var det sejt (anerkendelse), følelsen af frihed og selvbestemmelse (voksenfølelse) eller hvad var det for dig?


Jeg tvivler på, at du dengang har købt en pakke cigaretter og alene har sat dig et sted, tændt den og tænkt: "sådan én har jeg brug for, og hvor smager den dejligt". 

Hypnose bryder makkerskabet
Ønsker du at blive røgfri, skal du kunne forestille dig selv uden makkerskabet mellem tobak og følelser. Kunne forestille dig selv i de samme situationer hvor du i dag ryger - bare uden cigaretterne i det nye billede. Kan du det - er du godt på vej.

Med hypnose er du i stand til at få gjort op med det dårlige makkerskab og få din frihed tilbage, så du kan se dig selv som røgfri. Vi finder det sted i underbevidstheden, hvor den overbevisning bor, der fortæller, at du har brug at tænde en cigaret for at det er hyggeligt, afslappet, mindre stresset osv. Får fortalt underbevidstheden, at du kan være afslappet og hygge dig uden cigaretter.

Før du beslutter dig for at blive røgfri med hypnose, skal du finde ud af, hvorfor du ønsker at stoppe. Skriv gerne alle grundene ned på et stykke papir og kig grundigt på dem. Handler det om f.eks. ægtefælle, børn eller andre eller handler det om DIG. Hvis dine grunde er børnene eller ægtefællen - så behøver du ikke bruge energi på at stoppe med at ryge. Du vil sansynligvis bare begynde igen. Det bliver nødt til at handle om DIG! At DU vil være røgfri uden at du føler dig forpligtet eller presset til det.

Husk på, at du har gjort det før - med bragende succes endda. Du har lært din underbevidsthed det "fantastiske" makkerskab mellem cigaret og følelse. Du er i stand til at gøre det igen, i stand til at lære din underbevidsthed et andet makkerskab. F.eks. frihed og sundhed.

En hypnosebehandling for rygning indeholder ofte også en snak om sundhed generelt. Motivation til at leve et sundere liv med energi og overskud. 

Bestil din tid for at røgfri i dag... Der kommer ikke et bedre tidspunkt senere.

bottom of page